Περισσότερες από 400 μάρκες και 10.000 προϊόντα!
Δωρεάν μεταφορικά από 39€
Άμεση Παράδοση

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ : ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ - The Whole Brain Child Series βασισμένη στις αρχές του θεραπευτικού μοντέλου IPNB και της Συναισθηματικής Αγωγής

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ : ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ - The Whole Brain Child Series βασισμένη στις αρχές του θεραπευτικού μοντέλου IPNB και της Συναισθηματικής Αγωγής

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που καλούνται οι γονείς να αναλάβουν και να διεκπεραιώσουν με επιτυχία είναι το μεγάλωμα των παιδιών τους. Εκατομμύρια γονείς έχουν να φέρουν σε πέρας ένα έργο που κατατάσσεται  ανάμεσα στα πιο δύσκολ...

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που καλούνται οι γονείς να αναλάβουν και να διεκπεραιώσουν με επιτυχία είναι το μεγάλωμα των παιδιών τους. Εκατομμύρια γονείς έχουν να φέρουν σε πέρας ένα έργο που κατατάσσεται  ανάμεσα στα πιο δύσκολα, να  πάρουν ένα μωρό και να το αναθρέψουν, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την ψυχική και σωματική του υγεία, ώστε μεγαλώνοντας να γίνει ένας υγιής και παραγωγικός άνθρωπος. Αν σκεφτεί κάποιος την ευθύνη του ρόλου, ίσως τότε οι κοινωνίες μας να καταφέρουν να αναπτύξουν  υγιή στηρικτικές δομές για την οικογένεια , τους γονείς και  τα παιδιά.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι πλήρες διαμορφωμένος κατά την γεννησή μας. Ωριμάζει με το πέρασμα του χρόνου  με την εντονότερη περίοδο να παρατηρείται στην παιδική ηλικία.  Γεννιόμαστε με περισσότερους νευρώνες απο ότι θα συγκρατήσουμε , μέσα απο τη διαδικασία διαφοροποίησης και ολοκλήρωσης χάνουμε νευρωνικές διασυνδέσεις που χρησιμοποιούνται λιγότερο,  και ισχυροποιούνται νευρωνικές διασυνδέσεις που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο. Οι νοητικές αναπαραστάσεις που διαμορφώνονται μέσω των επαναλαμβανόμενων εμπειριών αποτελούν την  βάση της άδηλης και έκδηλης  μνήμης,  και διαμορφώνουν την αντίληψη του εαυτού,  απαρτίζουν τις πεποιθήσεις, τις προθέσεις μας και συνδέονται άμεσα με τις συμπεριφορές μας  σήμερα !

Ως την ηλικία των δύο ετών οι νοητικές  αναπαραστάσεις διαμορφώνονται  μέσω των αισθήσεων,  καθώς αυτές αποτελούν  τις μόνες πηγές πληροφόρησης και αποτελούν την  άδηλη μνήμη . Καθώς οι δομές του εγκεφάλου ωριμάζουν,  αποκτούμε  έκδηλη ή ρητή   μνήμη, και ως  αποτέλεσμα  τα σημαντικά γνωρίσματα των αισθητηριακών εμπειριών καθηλώνονται ολο και περισσότερο στις αποθήκες της μακρόχρονης μνήμης ,  και στη συνέχεια  οι εμπειρίες των παιδιών μας αποτελούν  καθοριστική παράμετρο  των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας .

Λαμβάνοντας υπόψιν οτι ο ανθρώπινος εγκέφαλος καθώς και οι δομές του διαμορφώνονται  κατα τη διάρκεια  της ανάπτυξης , οι πρώιμες εμπειρίες αποτελούν  τη βάση  για τα γνωστικά μοντέλα ή σχήματα τα οποία μας  βοηθούν να κατανοούμε τις εμπειρίες μας σήμερα, χθες και αύριο! Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του ιππόκαμπου, μια μικρή αλλά σημαντική νευρωνικών δομή που σχετίζεται με την  αυτοβιογραφική  μνήμη, οι εμπειρίες μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο συναισθηματικό μας πεδίο.    Η συναισθηματική συναλλαγή με το περιβάλλον μας απο  την γεννησή μας θεμελιώνει τη βάση των συναισθηματικών καταστάσεων που βιώνει ο άνθρωπος,  και αποτελεί  το θεμέλιο για την ανθεκτικότητα του εαυτού, την αυτορρύθμιση των συγκινήσεων  του, την υγιή ψυχική και σωματική  του υγεία.  Αν και η βασική διάσταση της ψυχοσύνθεσής μας υπάρχει απο την γέννησή μας,  η  πλαστικότητα  του εγκεφάλου σηματοδοτεί  ότι οι εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής μας επιδρούν με μοναδικό τρόπο στη διαμόφωση νευρωνικών μονοπατιών, είτε διευρύνοντας είτε αποσιωπώντας τις έμφυτες προδιαθέσεις.

Για παράδειγμα,  η  επαναλαμβανόμενη εμπειρία ενός βρέφους που το βραδυνό ξύπνημα αντιμετωπίζεται με ζεστασιά και τρυφερότητα  διαμορφώνει την αίσθηση του εαυτού του ως αγαπητό, και την αντίληψη ότι  οι σημαντικοί άλλοι   παρέχουν φροντίδα, ζεστασιά, ασφάλεια και αγάπη. Φανταστείτε ποιές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στην προσωπικότητα ενός βρέφους , του οποίου  η ανάγκη  για τρυφερότητα, αγάπη, και ασφάλεια   δεν εκπληρώνεται κατά επανάληψη; Αν  οι γονείς αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του με φωνές, θυμό, ψυχρότητα ή τις παραμελούν . Η εκπλήρωση των βασικών αναγκών διαμορφώνουν την βάση της προσωπικότητας και  την αυτορρύθμιση , μια  ικανότητα που αναπτύσσει ένα βρέφος νωρίς στη ζωή είναι πως να  ηρεμεί όταν αναστατώνεται,  μαθαίνει να ρυθμίζει τις συγκινήσεις του, να αναπτύσσει ανθεκτικότητα και να οργανώνει  τις αντιδράσεις του δημιουργικά.

Απο τη γεννησή μας  ο δεσμός που αναπτύσσεται  με τους γονείς μας  ή τους φροντιστές μας εδραιώνει τις βασικές αρχές της συναισθηματικής μας  νοημοσύνης. Οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας  και της νευροβιολογίας τα  τελευταία χρόνια μας έχουν επιτρέψει την γνώση  οχι μόνο για τις δομές του εγκεφάλου,   αλλά και την αλληλεπίδραση μεταξύ εγκεφάλου και περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και εξέλιξη της  διαπροσωπικής νευροφυσιολογίας. Με απλά λόγια σήμερα γνωρίζουμε πως το περιβάλλον επιδρά στις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου,  και δεδομένου της γνώσης περί πλαστικότητας του εγκεφάλου,   μπορούμε να παρέμβουμε  αποτελεσματικά σε όλα τα στάδια της αναπτυξιακής μας εξέλιξης.

Σκεφτόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς και η οικογένεια σήμερα, δημιουργήσαμε μια  Σχολή Γονέων  με στόχο την  εκπαίδευση της οικογένειας,  βασισμένη στις αρχές της συναισθηματικής αγωγής και της διαπροσωπικής νευροβιολογίας. Ενα  ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο μοντέλο ανατροφής για την αντιμετώπιση, διαχείριση και πρόληψη ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Οφέλη και Στόχοι της Ομάδας Γονέων

  •   Αναγνώριση Συναισθημάτων – Καλύτερη Διαχείριση Αρνητικών Συναισθημάτων
  •   Αυξημένη Εστίαση  – Κατανόηση – Υπευθυνότητα
  •   Αυξημένη Ανθεκτικότητα  στην αντιμετώπιση δυσκολιών
  •   Αυξημένος Αυτοέλεγχος και μειωμένη παρόρμηση
  •   Καλύτερη οριοθέτηση αρνητικών συμπεριφορών
  •   Αυξημένη ικανότητα επίλυσης συγκρούσεων και διαχείρισης προβλημάτων
  •   Μειωμένη επιθετική συμπεριφορά ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και παραβατικότητα
  •   Μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και συνεκτικότητα
  •   Καλύτερες Ακαδημαϊκές Επιδόσεις

Η σχολή Γονέων είναι ανοιχτού τύπου ομάδα και λόγω βιωματικής μάθησης , υπάρχουν περιορισμένες θέσεις.

Οι συναντήσεις μας είναι δίωρες και θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στα γραφεία της Πνοή , Ευαγγελιστρίας 2 Γλυφάδα 16674.

Οι συναντήσεις  διεξάγονται σε κύκλους, ο πρώτος κύκλος ξεκινάει 15 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται σε 12 συναντήσεις.   

Κόστος Συμμετοχής 180 ευρώ .

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2108952008 και 6972091907!

Συντονίστρια Σχολής Γονέων Πηνελόπη Ρομποτή, Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ, Οικογενειακή Σύμβουλος. Παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.